Thermografie voor bedrijven

Thermografie voor bedrijven

Thermografie is het contactloos meten en registreren van warmte straling die objecten zoals gebouwen, flensen, motoren, isolatie, vloeistofstromingen en ook verdeel-, meet- en regelkasten uitstralen. Ieder voorwerp heeft een temperatuur die via het infrarood spectrum zichtbaar en meetbaar gemaakt kan worden.

Een infrarood camera is een zeer toepasbaar inspectiemiddel voor de bouw, elektrotechnische installaties maar ook daar, waar het gaat om onderzoek.

Thermografie laat zijn variatie in toepasbaarheid goed zien bij onder andere:

  • vloerverwarming, waterleidingen en afvoeren
  • detectie van dak- en/of lekkage
  • spouwmuur- en isolatiecontrole (koude bruggen)
  • voorafgaand aan een renovatieproject
  • opleveringsinspecties
  • besparing van energiekosten

Zonder het bedrijfsproces te onderbreken, bieden wij snel en efficiënt inzicht in de conditie van een installatie. Dit geeft de mogelijkheid om plotselinge bedrijfsuitval door slechte elektrische verbindingen en/of overbelasting van een installatie te kunnen voorkomen. De elektrotechnische storingen die vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden zijn onder andere een te grote warmte in schakelpanelen, overbelasting van kabels en moeren, overgangsweerstanden en slechte aansluitingen en verbindingen.

Het is dus heel belangrijk om de processen in de gaten te houden om eventuele onderhoud planmatig uit te voeren. Zo kan men dure componenten bijna tot aan het einde van de levensduur gebruiken en zonder beperking van de bedrijfscontinuïteit.

Op het gebied van thermografie zijn wij volgends de ITC level 1 gecertificeerd.

Neem vrijblijvend contact op! Bel naar 0591 632 710 of mail info@eileringinstallatietechniek.nl